Dag 6 – Van San Diego naar Lake Havasu – Joshua Tree NP

We zijn op tijd opgestaan, want het wordt een lange dag vandaag. Eerst even wezen ontbijten en daarna naar de USS Midway Aircraft Carrier. Een groot Amerikaans vliegdekschip van het leger wat aan de kust van San Diego ligt. Steven vindt geschiedenis interessant (ik heb er niet zoveel mee), waardoor het voor hem erg leuk was. Aan de overkant van het vliegdekschip liggen nog meer vliegdekschepen in aanbouw.

USS Midway Aircraft Carri
USS Midway Aircraft Carrier

We hebben een oud Amerikaanse militair ontmoet, die ook in Nederland heeft gevochten voor onze vrijheid. Erg bijzonder om een keer zo’n persoon te ontmoeten. Bovenop het schip staan verschillende gevechtsvliegtuigen van door de jaren heen. Aan deze vliegtuigen werd nog steeds gesleuteld. Ook werd er bovenop het schip mariniers gehuldigd tot iets en nee het was geen toneelstukje.

Lt. Bob Watson
Lt. Bob Watson
In een Chinook op de USS Midway
In een Chinook op de USS Midway
Huldiging Mariniers
Huldiging Mariniers
Vliegdek van de USS Midway
Vliegdek van de USS Midway

Hierna zijn we teruggegaan naar het hotel. De koelbox weer gevuld met ijsblokjes en vervolgens om 12.00 uur uitgecheckt. Voordat we doorrijden naar Lake Havasu, rijden we eerst door Joshua Tree National Park. Eerst nog even boodschappen doen bij de Walmart. Lekker fruit gekocht voor in de koelbox. Ja we proberen iedere dag fruit te eten en niet te ongezond te doen. In de Walmart kwam ik ook nog een tas tegen die precies van dezelfde stof is gemaakt als mijn gilletje.

Tas van dezelfde stof
Tas van dezelfde stof

We komen er al snel achter dat de reistijden van Google niet bepaald kloppen. We doen overal veel langer over. We kwamen pas om 16.50 uur aan bij Joshua Tree NP. Net op tijd om nog even snel een plasje te doen bij het Vistor Center van het park. Deze sluit om 17.00 uur. Het park is 24 uur open, alleen als de zon onder is mag je alleen nog op de weg rijden en niet naar de bijzondere plekjes gaan.

Onze huurauto Jeep Grand Cherokee
Onze huurauto Jeep Grand Cherokee

In het park hadden we besloten dat ik in de auto mag rijden. Voor het eerst voor mij in een automaat. Een stuk makkelijker! Het is echt een woestijn/rots landschap waar je doorheen rijdt. Zo hebben we Skull Rock gezien. Een rots wat op een doodshoofd lijkt. Tijdens de zonsondergang waren we in de Cholla Cactus Garden (cactustuin).

Skull Rock in Joshua Tree NP
Skull Rock in Joshua Tree NP
Cholla Cactus Garden in Joshua Tree NP
Cholla Cactus Garden in Joshua Tree NP

Hierna heeft Steven het stuur overgenomen. Volgens de navigatie zouden we nog iets van 5 uur moeten rijden. Toen hadden we wel zoiets van nee he dat kan niet waar zijn. Het was namelijk al 20.00 uur en de zon was onder. Er is geen lantaarnpaal te vinden. Zit je dan midden in een woestijn.. Gelukkig waren we wel goed voorbereid en hadden we van tevoren broodjes gesmeerd en tonnetjes water meegenomen.

De navigatie had extra tijd berekend vanwege de wegwerkzaamheden. Deze waren er in het begin niet, dus die 5 uur zakte al snel omlaag. Wel zaten we er nog een beetje mee dat we over een brug moeten die een paar dagen geleden is ingestort vanwege hevige regen. Gelukkig konden we er vertraagt langs via een baan van de tegenliggers. Het was hartstikke donker op de weg. Zo nu en dan kwam er een tegenligger langs. Ik voelde mij een beetje onveilig. Je ziet amper wat. Voor hetzelfde geldt steken er opeens wilde dieren over, komt er een dronken tegenligger aan of knal je met je auto tegen een band die midden op de weg ligt. Ja, ja hier liggen op en langs de weg allemaal autoresten. Van banden tot aan bumpers toe. Erg gevaarlijk! Doordat het zo donker was, kwamen we achter een nieuw foefje van de Jeep. Hij doet vanzelf zijn grote licht aan. Als er een tegenligger aankomt, dan schakelt hij weer over op normale verlichting.

Uiteindelijk zijn we om 22.45 uur aangekomen bij het motel in Lake Havasu. We hebben iets van 10 uur gereden vandaag. De reacties van de mensen kloppen inderdaad. Het is een vies motel, maar je wordt wel vriendelijk ontvangen. Het stinkt ook hartstikke. We hadden twee bedden op de kamer. Het ene bed was niet eens verschoont en de andere wel. Je zag overal vlekken. We hadden een kleedje meegenomen van thuis. Deze hebben we eerst over ons heen gedaan en daarna pas het dekbed. Ik heb amper een oog dicht gedaan. Het was warm en krap zo in een klein bedje voor twee personen. Ik voelde me nogal vies. Steven was heel moe en heeft wel goed geslapen. Gelukkig gaan we de volgende dag meteen door naar de Grand Canyon, wat ook wel weer een stuk rijden is.

* Geschreven door Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *