Dag 5 – San Diego – Zoo en Sea World

De dag begon goed met een ontbijt van het hotel. We konden eindelijk eens echt ontbijten. We hadden vooraf reacties gelezen dat het ontbijt niet veel voorstelt. Nou wij waren tevreden met een geroosterde boterham met jam (ik) en scrambled eggs op brood (Steef). Bij veel hotels krijgen we niet eens ontbijt.

Ontbijt San Diego
Ontbijt San Diego

Daarna terug naar de kamer om te douchen. Ik schrok me rot toen ik mijn armen voor de spiegel omhooghield. De binnenkant van beide armen waren helemaal blauw. Echt zo’n kleur van een blauwe plek, maar dan over je hele arm. Het leken wel smurfen armen. Onder de douche keihard staan boenen. Grotendeels is het eraf gegaan en is het gelukkig niet iets ernstig.

’s Morgens zijn we naar San Diego Zoo geweest voor een paar uurtjes. We hebben de helft van het park gezien. Ik wilde graag de panda eens een keertje zien. We stonden daarvoor in een lange rij, was dus niet de enige.

Panda in San Diego Zoo
Panda in San Diego Zoo

De dierentuin bestond uit verschillende hoogtes, waardoor je af en toe op een steile roltrap omhoog stond. We zijn daar verder nog in een kabelbaan geweest die over het park ging. Steven vond dat maar niks, haha.

Rond 13.00 uur zijn we vetrokken naar Sea World. We hebben een Go San Diego kaart, waardoor we hier optimaal gebruik van willen maken en meerdere dingen dus op één dag plannen. Dit park bleek helaas een aanfluiting te zijn. Iedereen hier heeft het erover dat je dat Sea World echt gezien moet hebben. Het is niets vergeleken met dolfinarium, behalve dat ze dan orka’s hebben. Overal sta je in een lange rij om een dier te mogen zien. Het park is voor de helft opgevuld met kinderattracties. De Amerikanen hier lopen ook nog eens een stuk langzamer, waardoor je al snel geïrriteerd wordt. We hebben een dolfijnen show en een orka show bijgewoond. Bij de orka show zaten we op de laatste rij waarbij je nat kan worden. Op deze rij zaten we ook bij de dolfijnen. Alleen bij de orka’s zijn we dan ook echt nat geworden, haha. Gelukkig kon ik nog op tijd mijn camera beschermen.

 

DSC_0294B
Dolfijnen in Sea World

DSC01935B
Orka moeder en baby

Hierna zijn we teruggereden naar het hotel. We hebben daar avond gegeten in het restaurant wat daarbij aangesloten zit. Het eten was niet heel bijzonder en niet duur. Morgen moeten we helaas San Diego al verlaten, terwijl we de stad zelf niet echt gezien hebben. We hadden hier liever nog een dagje gebleven. Er valt hier veel te zien.

* Geschreven door Rianne

Een gedachte over “Dag 5 – San Diego – Zoo en Sea World”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *