26-09-2019 – Dumfries

In principe is onze vakantie grotendeels voorbij. Want wat we vanaf nu gaan doen is onze weg naar huis inzetten. We gaan vandaag van Arran af richting Dumfries. Dit universiteitstadje ligt in het midden tussen Newcastle Upon Tyne en Arran. In principe was het de bedoeling om in 1 x naar Newcastle te rijden maar dat was veel te ambitieus. De grap is dat we dit toch hadden gedaan als de boot nog gewoon beschikbaar was geweest. We hebben de B&B ook tot vrijdag 27 september geboekt. Maar de boot was niet meer beschikbaar. Dus we hebben de boot van donderdag maar geboekt. Achteraf was dit dus een geluk bij een ongeluk. 

We beginnen de dag met het laatste ontbijt mogelijk om 9:30. Daarna spullen in de auto en gaan naar het centrum van Brodick. We willen nog een paar yamyam’s halen. Maar die zijn helaas uitverkocht. Ook dat lekkere bolletje is uitverkocht. Zo jammer. Ik heb maar een sandwich genomen met hetzelfde beleg. Daarna door naar de Co-Op. Daar kopen we nog wat water. Want waar we terecht komen weten we natuurlijk niet. Bovendien hebben we tijd zat. We mogen vrij vroeg al in de rij staan met de auto. Het duurt nog zeker een half uur voordat de boot aankomt. Mooi nog even tijd om de Switch aan te slingeren en dan lekker samen Overcooked 2 te spelen. Er zijn weer wat DLC’s uit die leuk zijn om te proberen. Na twee levels en een hoop gekloot moeten we helaas alweer inruimen. 

We mogen als een van de laatste van boort. Wij balen joh. Dat zal wel even duren voordat we van boort mogen. Maar toen we aan boort gingen stonden we bijna vooraan. Ik begrijp er geen reet van maar wel prettig. Aan boort zitten we bij de honden (letterlijk). We spelen nog even wat Overcooked. Ik koop een Flat White voor onderweg. De overtocht duurt ongeveer 55 minuten. Het is iets van 25 kilometer. We mogen als een van de eerste van boort. We gaan op weg naar Dumfries. Maar wat een kutroute weer. De hele tijd eenbaans snelwegen. Je kunt bijna niet inhalen. In Nederland rijden busjes als mongolen. Maar hier rijden ze als oma’s. Gerust met 30 mijl per uur waar je er 60 mag en kan. Op rechte stukken 20 mijl per uur te langzaam rijden. Dat is gewoon 36 kilometer te zacht. Stel je voor dat iemand op de veilingroute 44 rijdt in plaats van 80. Dan zitten degene daarachter te toeteren. Hier niet.

Na ongeveer 160 kilometer komen we aan in Dumfries bij het hotel. Ook dit is weer een bejaardensoos. We krijgen de sleutel en gaan naar boven. Wat stinkt het zeg gadverdamme. Gelukkig stinkt de kamer niet. Het is verder wel prima. Douche in bad dat vinden wij minder. We hebben deze kamer geboekt toen we in Skye waren. Het was 99 pond voor de kamer, een tweegangen menu en ontbijt. Dat is echt heel goedkoop vinden wij. Maar als we aan het eten zitten begrijpen we waarom. Vet, zout en ranzig. Het is met de beste bedoelingen hoor maar wij zijn dat vette varkensvoer gewoon zat. Het toetje valt ook erg tegen. Uiteindelijk hebben we een mes, vork en lepel nodig om het te kunnen eten. Ik was er helemaal klaar mee. Snel slapen en morgen lekker naar de boot; terug naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *