27-09-2019 – Vaarwel Schotland

We beginnen de dag met een slecht ontbijt. Het brood verbrandt in de broodrooster. Sommige mensen eten dat ook nog. We moeten in principe blijven wachten tot we ergens neergezet worden. Dat duurt mij te lang. Dus we gaan gewoon lekker zitten. Krijg de klere maar. We checken daarna zo laat mogelijk uit en vertrekken richting Newcastle Upon Tyne. Na ongeveer 2 uur komen we aan in Newcastle. We hebben er dus in totaal ongeveer 6 uur over gedaan om van Arran naar Newcastle te rijden. Dan hadden we echt de eerste afvaart moeten hebben. Dan was je rond 9 uur in Ardrossan en dus voor de maximale check-in tijd van 16:15 in Newcastle. Maar dan had er niets fout mogen gaan en geen file of oma’s voor je. Blij dat we het zo gedaan hebben. 

We parkeren even voor het ferry terrein. Even wat spullen verzamelen en dan gaan we rijden we de boot op. We staan op dek 4. Je moet parkeren in een enge corridor. Echt vreselijk. Rianne stapt alvast uit. Het is echt heel krap. Wat een kutzooi. Daarna naar de hut. Het duidelijk dat dit een andere boot is. Hij heeft een extra verdieping.  We kijken even wat series. Maar het heeft mijn interesse niet. Ik heb snel voor Rianne een boek gekocht. Echt heel blij mee dan hoef ik haar niet te entertainen. We gaan om 19:15 Nederlandse tijd naar het eten. Voor ons staat een Nederlandse gozer die niet weet waar zijn vriendin is en zijn reservering heeft gemist. Het werd misschien 4 x omgeroepen dat aan boord de Nederlandse tijd wordt gebruikt. Er ligt een briefje met dezelfde boodschap in je hut. Maar hij wist het niet. 

We zitten naast een aantal Engelse meiden. Eentje zegt er: This buffet is terrible. Ik had het niet gehoord maar Rianne vertelde het. Ik lag echt in een scheur. Geweldig. Ja dat is het! Het is gewoon heel goor. Dit zou ik aan me voorbij laten gaan als ik dit van tevoren wist. Maar stel je dat woord even voor. Terrible. Vreselijk. Dit buffet is vreselijk. Ik vind dat gewoon heel grappig. We gaan naar boven. Ik denk dat mijn bloeddruk door het vele zout van de laatste tijd flink omhoog is gegaan. Thuis ga ik maar even zoutloos eten voor een tijdje. We lezen nog even wat en dan is het slapen voor mij. Rianne heeft niet geslapen. Ik ben zelf vaak wakker geworden. Echt vreselijk was het niet. 

Deze vakantie komt bij mij wel in de top 5 leukste vakanties. Wat hebben we genoten van de prachtige natuur. Zelfs het Schotse weer viel nog mee. We hebben redelijk vaak gewoon zon gehad. Ik ben echt meerdere keren verbrand. Je verwacht gewoon niet dat het mooi weer wordt. We hebben ook wel regen gehad en zelfs een storm. Maar het was niet zo slecht als je zou verwachten bij Schotland. Maar de natuur is echt prachtig. De heuvels en bergen, de mensen en de cultuur spreken ons zo aan dat we hier best nog wel eens terug zouden willen komen. Maar voor het eten hoeven we niet terug, dat is gewoon erbarmelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *