20-09-2019 – Op naar Glencoe

Hoewel ik voor mijn gevoel gisteren veel heb opgeruimd ben ik toch nog even bezig alles te ordenen. We begonnen de dag met een licht ontbijt. Ik dacht we eten wel wat bij het kasteel. We nemen vandaag een pont van Armadale naar Mallaig. We kwamen er deze ochtend achter dat al een aantal boten vol waren. We moesten dus de pont nemen van 13:00. Die hebben we snel geboekt toen we nog in het huisje zaten. Ik was bang dat we anders een alternatieve route moesten nemen. We reden om een uur of 10 weg. Volgens de navigatie zou het ongeveer 2 uur duren. We reden een eerst richting Portree. Daar tanken we de auto even vol. Het was 1,29 per liter benzine. Dat is 1,50 ongeveer. Daar moet je hier al redelijk blij mee zijn. Ik weet dat de laatste keer in Nederland ik voor 1,519 heb getankt. Dus er is daadwerkelijk nog een land waar het tanken nog duurder is dan in Nederland. Dat is best een prestatie. Chapeau! Daarna rijden we weer door de prachtige vallei waar we ook vanaf kwamen toen we het eiland opreden. Ik ga dit echt missen. Op de een of andere manier kan ik hier ook geen genoeg van krijgen.

We rijden een flink stuk en komen uiteindelijk aan bij The Castle of the Donald clan. We treffen hier niemand onder de 100 aan. Blijkbaar hebben we ons toch een beetje verkeken op het publiek dat hier komt. We moesten 15,60 pond betalen voor die entree voor ons beide. Achteraf was dat echt heel veel geld. Het was geen kasteel of fort het was gewoon een ruïne. Er zat geen dak meer op en geen verdiepingen meer in. Er stond een bord bij dat het instabiel was. Ik voelde me inmiddels ook niet meer zo lekker. De tuin stelde volgens Rianne ook niet veel voor. Ik vond het wel mooi groen. Enfin met 20 minuten stonden we weer buiten. Ik ging even een WC opzoeken. In Australië heb ik echt in de allersmerigste WC ooit gepoept. Maar deze overtrof het. Er zat een WC-bril op ter grootte van een postzegel. Daar ga ik niet op zitten. Maar wat nog wel het meeste vervelende was, was dat de deur was gemaakt op een manier dat je erdoorheen kon kijken. Het was de bedoeling dat je van binnen naar buiten kon kijken. Maar doordat het kapot was op meerdere plekken kon je ook van buiten naar binnen kijken. Lekker als ze je staat te schijten. Ik ben natuurlijk niet gaan zitten op die gore WC. Het is bijna onEngels om zoiets aan te bieden. Het WC-papier was ook al slecht. Het scheurde na elk velletje wat je ervan aftrok. Dan moest je het weer verder naar beneden trekken. Echt vreselijk. Ik heb Rianne geadviseerd niet naar de WC te gaan. Ze stuurde zelfs nog een appje: “Gaat het?”

We gingen richten de haven om iets over 12. De boot liet nog even op zich wachten. Ondertussen werden we aangesproken door een Belg of we wilde vertrekken zodat hij met zijn camper erdoor kon. Natuurlijk, sterf! Daarna de kaartjes gehaald en even gewacht in de schaduw. Toen de boot er was reden we er als laatste op zo’n beetje. Rianne moest over de bestuurdersstoel heen kruipen. We liepen naar boven. Het was al heel druk. Ik dacht: “Fuck, geen plek”. Maar er stond net een stel op. De plekken hebben wij geannexeerd. We hadden een prima kijk op het water. Onderweg zagen we nog een paar zeehonden en dolfijnen. Erg leuk om te zien. Onderweg gingen er ook de hele tijd alarmen af. Zo dom. Mensen moeten gewoon hun auto van het slot afhalen. Nu doen ze hem telkens open. Na een minuut gaat de auto dan weer dicht en dan gaat het weer af. Terwijl als ze hem van het slot afhouden de deur eenmaal openen, hij niet afgaat. We kwamen aan en mochten als een van de eerste van de boot af. Wat een geluk. Het stadje waar we doorheen reden was veel drukker dan Isle of Skye.

Het weer was heel zonnig en ik denk dat de Schotten dan denken het is mooi weer wij gaan erop uit. Dat moet ook wel met een dergelijk klimaat. Het is dus super druk op de weg. Echt heel vervelend. We hadden deze route genomen voor een viaduct waarover de stoomtrein rijdt. Glenfinnan Viaduct. Maar eenmaal daar was er totaal geen ruimte om je auto kwijt te kunnen. Alle parkeerplaatsen zaten vol. Blijkbaar kwam hij er bijna aan ofzo. Zo jammer. Desalniettemin was het dermate mooi dat het ook niet uitmaakte dat we een toeristische route genomen hebben. Na Glennfinnan zijn we doorgereden naar Fort William. Daar schijnt een mooi fort te zijn. Bij aankomst is het echt ontzettend druk. Je kunt echt bijna niet doorrijden. Rianne en ik hadden honger dus we zijn naar de McDonalds gereden en hebben daar wat gegeten. Ze hadden daar een dubbele Quater pounder. Echt te lekker. Je kunt er zelfs bacon op doen. Rianne nam een frietje maar dat smaakte niet. Ik ben het met haar eens dat het niet lekker was. De kipnuggets zijn wel lekkerder dan in Nederland. 

We besloten naar het huisje te rijden. Bluebell Cottage with Hot Tub in Ballachulish. Kijk we kwamen uit een huisje met 3 slaapkamers en drie badkamers, een prachtige keuken en een geweldige kijk over een baai voor slechts 600 pond voor 7 nachten. Dat is niet duur. Maar hier is kost het ruim 700 euro voor 2 nachten. Als je naar de afwerking kijkt is het allemaal wel ok maar zeker dat bedrag niet waard. Zeker als je, je realiseert dat dit exclusief ontbijt is. Ik zou niemand aanraden om hier te overnachten. Zwaar overpriced. We maken er het beste van. We hadden al gegeten en we waren echt heel moe van de reis en alle ervaringen. We gingen slapen om 20:30. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *