13-09-2019 – Sligachan

Vandaag gingen we weer vroeg weg. Ik had voor de Balsporran Breakfast gekozen gisteren. Rianne had voor wafels met esdoornsiroop en bacon. We waren aan het smullen. Jeff was verbaasd dat ik mijn black pudding en haggis volledig opgegeten had. Ik wist eerlijk gezegd niet waar het van gemaakt was. Black pudding is gemaakt van koeienbloed. Vroeger haalden de Schotten hun koeien binnen in de winter als verwarming. Dan maakte ze kleine snedes in de huid van de koeien om bloed te onttrekken van de koe. Daar haalde de mensen hun eiwitten vandaan. Aan het einde van de winter was er van de koe weinig over maar de sterkte wel weer aan in de lente en de zomer. Haggis is gemaakt van alle onderdelen van een schaap wat niet los gegeten wordt. Ik vond het beide erg lekker dus voor mij veranderd er niets. Het is lekker pittig. 

We vertelde Jeff en Fiona dat we naar de Kelpies waren geweest. Toen vroeg Jeff: weet je wat dat is? Euh nee. De Kelpies wat een mystiek wezen dat onderwater veranderde in een zeemonster. Zodra hij boven water komt veranderd hij in een paard. Hij daagt mensen uit op hem te rijden. Hij neemt de mensen dan naar de zee om vervolgens hun ziel voor altijd op te sluiten onderwater. Alles heeft hier een verhaal. Dat wisten wij niet eens. Zo grappig. We pakte onze spullen en gingen op weg naar Isle of Skye. De weg ernaar toe is vrij lang. We reden verkeerd en kwamen op een of ander klein weggetje. Tot overmaat van ramp had ik geen signaal meer internet. Dus even stoppen en de boel oplossen en weer verder. Het is rijden, rijden en nog eens rijden. Af en toe stoppen we even op 1 van de vele parkeerplaatsen. Je heb vaak prachtig uitzicht.

De natuur is prachtig onderweg. De bergen zijn prachtig. Soms rijden we echt door schitterende valleien. Ik geef mijn ogen de kost. Na vele uren, misschien wel 5 uur rijden komen we aan bij de Sligachan Bridge. Rianne vindt het indrukwekkend. Ik vind met name de bergen mooi. Die vallen me overigens pas later op. De donker dreigende wolken boven de bergen met de zon. Vandaag is sowieso erg zonnig. Af en toe een buitje maar over het algemeen vrij zonnig, en koud. We gaan verder richting een supermarkt en uiteindelijk het huisje. De supermarkt is extreem druk. Gelukkig verkopen ze een föhn. We slaan proviand in en gaan richting het huis. Vanavond eten we bloemkoolrijst. 

Het huisje is snel en makkelijk te vinden. Wat een gigantisch huisje. Alles is nieuw en mooi. De badkamers zijn erg strak. Je hebt een grote mooie keuken. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Maar wat ik ook zo mooi vind is het uitzicht op de oceaan. Het is allemaal erg mooi. Het hele huis is elektrisch verwarmt. Gas gaat via twee propaan tanken achter het huis. Ik verwacht dat 1 van de twee is voor het sanitair warm water en de andere voor de gigantische Boretti-achtige kookplaat. Het enige vervelende is een beetje het enge van de vorm van het huis. Je voelt je toch een beetje kwetsbaar. De wind beukt op de woning. Dit wordt een lekkere nacht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *