Dag 19 – Oakhurst – Yosemite NP > Glacier Point

Vandaag zijn we wat later opgestaan dan normaal. We liepen 9.30 uur naar het ontbijt en verrassing… nu was er wel opeens plek. Gek he?! We hadden geen zin om te haasten vandaag. Na het ontbijt hebben we de auto gepakt naar Yosemite National Park. Dit keer wilden we met de auto naar Glacier Point. Onderweg kwamen we al mooie uitzichtpunten tegen. Het was erg bewolkt, maar af en toe kwam er een zonnestraaltje door. Hoe hoger we de berg opreden hoe kouder het werd. We stopten eerst bij Washburn Point. Een mooi uitzicht, waarbij je de Half Dome van de bolle kant ziet. Als je goed keek zag je meerdere watervallen in de verte. Uit die kwamen meer water, dan wat we gisteren bij de Yosemite Falls hadden gezien. Helaas waren ook hier mensen die het weer voor anderen wisten te verzieken. Lekker van het pad af en ergens in het midden van het beeld voor iedereen staan. Gelukkig bestaat Photoshop!

Wasburn Point links
Washburn Point (linkerkant)
Washburn Point (rechts)
Washburn Point (rechterkant)

Daarna zijn we doorgereden naar Glacier Point. Een nog grotere mensen chaos. Ik (Rianne) had op de kaart een picknicktafel zien staan bij dit punt. We hebben lopen zoeken naar picknicktafels, maar hebben ze toch echt niet gevonden. Lopen we daar met al ons eten. Steven had het maar koud in z’n t-shirt. We zijn maar door omhoog gelopen naar het mooie uitkijkpunt oftewel Glacier Point. Wat een mooi uitzicht was dat zeg! Je zag de Half Dome nu van dichterbij. De zon maakte er een waar spektakel van met haar zonnestralen. Soms leek het net alsof er een spook omhoog kroop op de Half Dome. Zo mooi en bijzonder. De kleuren veranderen ook iedere keer.

Glacier Point
Glacier Point

Steven wilde toch gaan eten en had besloten dat wij nu een keertje de foto’s van andere mensen gaan verzieken. Hij klom over een hekje en ging ook van het pad af en liep naar de laatste rotsen aan het randje. Ik deed hem dit niet even makkelijk na, dus nam maar even een omweg via de planten. We hebben daar een broodje gegeten en genoten van het uitzicht. In de verte hoorde je al gerommel van het onweer. We wilden nog even snel foto’s maken van ons bij dit uitzicht. Maarja wat krijg je als er eenmaal één schaap over de dam is…? Juist, mensen vonden het opeens maar bar interessant waar wij zaten. Op een gegeven moment zeiden twee jonge meisjes in het Engels tegen elkaar dat ze onze foto’s wilden gaan verpesten, door voor ons te gaan staan. Sommige mensen vergeten echt dat andere mensen ook Engels kunnen verstaan. Maar goed er is toch een mooie foto uitgekomen met ons tweeën erop. Zie hieronder. Glacier Point ziet er hier als kleur weer anders uit door de zonnestralen.

Genieten van Glacier Point en de zonnestralen spektakel
Genieten van Glacier Point en de zonnestralen spektakel

Hierna maar weer teruggelopen naar de auto en besloten dat we de picknick later op de dag gaan afmaken. We zagen nog een andere bosbrand in de verte. Lopend naar de auto kwam er een ware plasgeur om je hoofd. Er stonden overal wc’s en blijkbaar moest iedereen heel nodig. Het stonk echt enorm. Steven kwam later terug van de wc en je rook nog een tijdje de ammoniakgeur in de auto. Hierna zijn we nog doorgereden naar Tunnel view. Ook wel mooi om te zien, maar niet zo mooi als Glacier Point.

Tunnel View
Tunnel View met in de verte Half Dome

De picknick maakten we af bij Sentinel Beach. Een mooi rustig plekje met picknicktafels in het zand. Je keek uit op de Yosemite Falls, die we gisteren bezocht hadden. Even rust. Zo af en toe werden we alleen gestoord door een eekhoorn en mensen die aan het pootjebaden waren. Dat wilden wij ook nog wel doen, maar het begon te spetteren. We waren toch uitgegeten en hadden maar besloten terug te gaan naar de auto. Vandaag was het de laatste dag in Yosemite NP. Morgen vertrekken we naar San Francisco onze laatste bestemming.

Picknicken bij Sentinel Beach
Picknicken bij Sentinel Beach
Weer lekker aan de sla
Weer lekker aan de sla

* Geschreven door Rianne, 07-08-2015