Dag 16 – Three Rivers – Sequoia National Park en Kings Canyon

We gaan vandaag naar Sequoia National Park. We stonden redelijk vroeg op en hebben ontbeten in het hotel. Het was ongelooflijk druk bij het ontbijt. Wel lekker gegeten. Sequoias zijn oerbomen die gigantisch in volume, hoogte of omtrek zijn. In Afrika heten ze Baobab. We moesten ongeveer 30 minuten rijden voordat we het park ingingen. Er stond een klein rijtje. Dat is ook wel eens een keertje fijn. Vaak staat er een grote rij voor de ingang van nationale parken. We reden lekker op een bergweggetje naar boven. We kwamen een parkeerplaats tegen. We zijn daar gaan staan. Op deze plek hebben vroeger indianen gewoond. Er zijn tekeningen op een rots bewaard gebleven.

Rotstekeningen van Native Americans
Rotstekeningen van Native Americans

We zagen dat we op een rots konden klimmen en dat daar water liep. Dus met de nodige moeite omhoog geklommen. Dat riviertje was slecht te zien op die rots. Dus we liepen een hobbelig pad naar beneden en kwamen bij het meer waar je beslist niet in mocht zwemen. Uiteraard hadden de meeste toeristen schijt aan. Er zaten veel mensen in het water. Helaas, want daardoor konden we niet zulke mooie plaatjes schieten. Het is gewoon horizonvervuiling. Ondanks alles was het mooi om te zien.

Halverwege de rotsachtige klim naar beneden.
Halverwege de rotsachtige klim naar beneden.
Beneden bij het water
Beneden bij het water. Erg mooie stenen/rotsen.
De andere kant van het water.
De andere kant van het water.

We reden verder omhoog en kwamen echt prachtige uitzichten tegen. In het begin was het nogal bewolkt en later trok het een beetje open. Sequoia NP is zoveel groener dan wat we al hebben gezien. Het is erg mooi om te zien. Ook het uitzicht op de bergen is slecht vast te leggen op de foto. Je moet het gewoon zien. Ik (Steven) zou graag hebben laten zien hoe het eruit ziet met mijn ogen, maar dat gaat helaas niet. We reden over de haarspeldbochten. Het was echt prachtig rijden toen we het Giant Forest inreden. De eerste Sequoia die we tegen kwamen was echt heel bijzonder om te zien. Het zijn zulke grote bomen. We stopte bij het Giant Forest Museum. Ik liep naar beneden naar een grote sequoia. De boomschors voelt droog aan en taai. Maar niet droog als in vatbaar voor vuur. Het is een heel apart gevoel. Het is meer droog als in niet vet. Rianne en ik wilden graag even op de foto samen met zo’n grote boom. Dus het statief ging uit en we namen een paar foto’s. Het is heel moeilijk om zo’n boom op een foto te krijgen. Ze zijn zo breed en groot.

Samen bij de Seqioia boom.
Samen bij een Sequoia boom
Ja daar sta je van te kijken he
Ja daar sta je van te kijken he

We reden daarna verder op de weg richting Kings Canyon. We reden een parkeerterrein op. Er was niets te doen dus we reden terug. Ik zag toen ineens langs de weg een bever zitten. Echt heel bijzonder. We hadden allebei nog nooit in het wild een bever gezien. Verderop zagen we nog herten en veel verschillende soorten eekhoorns. Veel leven hier, dat zeker.

Bever
Bever
Mooi eekhoornsoort
Mooie eekhoornsoort
Bloemenveld bij de sequoia's met veel wespen
Bloemenveld bij de sequoia’s met veel wespen

Een stuk verderop stopten we bij een creek met een brug eroverheen. Het uitzicht was adembenemend. We hebben daar een selfie gemaakt en zijn toen verder gereden. Ik zag in de verte een wolf of coyote. Ik kon niet gelijk stoppen. Dus stopte ik verderop en liep ik terug maar dat beest was toen al weg. Daarna reden we het park uit en kwamen we in Sequoia National Forest.

nbv
Naar beneden gelopen bij de creek. Genieten van het uitzicht.
Welcome to Sequoia NP
Welcome to Sequoia National Forest

We wilden nog even richting Kings Canyon. Maar deze rit alleen al was ongeveer 4 uur. Dus we zaten letterlijk al een uur of 4 in de auto. We kwamen bij een uitkijkpunt. We zagen toen in de verte een grote bosbrand. Een man naast ons zei toen “I Hope it is a controlled fire.” Een andere man antwoordde daarop door te zeggen dat het een brand was welke veroorzaakt was door de bliksem van afgelopen donderdag. Het stond dus gewoon al 6 dagen in de fik. Het was ook een vrij groot gebied en de rookwolken besloegen een groot gebied van het uitzichtpunt. Echt doodzonde maarja het is de natuur. We vroegen aan de beste man of het wel veilig was om verder te gaan. Het bleek dus echt in het midden van de natuur te zijn. We reden kort daarna Kings Canyon binnen.

Bosbrand aan de overkant bij Kings Canyon.
Bosbrand aan de overkant bij Kings Canyon.

Ik liep toen het visitor center binnen. Ik had een gesprek met een dame achter de toonbank. Ik vind het zo leuk dat de mensen die hier werken ook echt genieten van de plek waarover ze vertellen in hun vrije tijd. De vrouw zei dat ze vroeger het hout kapte. Er is een gebied wat bijna volledig gekapt is en waar je kan zien hoe het hele bos eruit had gezien als het niet beschermd was geweest door de NPS (National Park Service). Er was ook een offroad weg waar de breedste boom op aarde stond (tenminste de breedste bekende). Ze vertelde dat wanneer ze vrij was ze daar graag naartoe reed en eromheen liep. De boom was 34 meter in diameter. Ik vond het heerlijk om naar haar te luisteren, omdat ze zo gepassioneerd vertelde over het gebied. Daarnaast vertelde ze over het mooie uitzicht bij Panoramic View. Dit is een uitzicht over Kings Canyon. Bij dit uitzicht zagen we de rookwolken steeds meer plek innemen in het gebied.

Panoramic View - Kings Canyon. (Links zie je de rookwolken van de bosbrand)
Panoramic View – Kings Canyon. (Links zie je de rookwolken van de bosbrand)
Triest gezicht als je soms kale plekken bos tegenkomt. Zonde al die bosbranden.
Triest gezicht als je soms kale plekken bos tegenkomt. Zonde al die bosbranden.

Ook vertelde ze over een hele grote sequoia die blijkbaar de op drie na grootste bekende boom van de wereld was qua volume. We waren helaas al voorbij de grootste boom qua volume gereden in Sequoia NP (als we het hadden geweten, hadden we daar ook wel even gekeken). Maar het scheelde niet zoveel dus daar zijn we ook heen gegaan naar de drie na grootste boom. Ik moest het echt even op me in laten werken. De boom was 1700 jaar oud. Ik zat me te bedenken hoe lang dat was. Die boom is ontstaan toen het Romeinse rijk nog bestond en Europa bijna 1 staat was. Toen Amerika nog gewoon bewoond werd door indianen. Ik kon me voorstellen dat een indiaan 1700 jaar geleden op dezelfde plek heeft gestaan als ik nu sta en keek naar een klein boompje. Dat is toch wonderlijk?

Drie na grootst bekende boom van de wereld.
Drie na grootste bekende boom van de wereld.

We hadden genoeg gezien en reden toen terug via een andere weg. Dit leek een goede keuze te zijn. Echter was de weg stijl naar beneden en ook nog eens heel solitair. Dus er was bijna geen ander verkeer, wat je toch een beetje een raar gevoel geeft. Groot nadeel was ook nog eens dat het een hele bochtige weg was. We kwamen langs een bord waarop stond dat de komende 31 mijl bochtig verloopt. Goed vooruitzicht!

We kwamen nog een of andere gigantische spin (vogelspin denk ik) tegen die midden op de weg liep. Ik ben ook nog over een slang gereden. Het was een zeer apart ritje. Maar wel weer met prachtige uitzichten over de beboste bergen. Ik had dit zeker niet willen missen.

We kwamen na anderhalf uur door de bergen rijden aan bij ons hotel. Nog net voor het donker. Vlak daarvoor reden we nog langs een plas met wat bomen erin met de ondergaande zon. Het uitzicht was stunning. Amerika is zo’n prachtig land. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Zonsondergang bij het meer in Three Rivers
Zonsondergang bij het meer in Three Rivers

04-08-2015