25-01-2019

Geschreven door Steven

De vakantie komt tot een einde. Ik zit met een raar gevoel. Aan de ene kant mis ik thuis. Ik mis alle gemakken. Ik mis de uitdaging van mijn werk. Aan de andere kant vind ik het zo fijn hier. Australië is een mooi land. We hebben zoveel gelukkige momenten. Als je dan ’s ochtends de gordijnen open doet en je ziet de Indische Oceaan met een strak blauwe lucht. De bomen en de bergen. Het is gewoon heel fijn hier. We doen de vetste dingen. Ik wil niet weg en ik wil weg. Het is een raar gevoel. Vandaag wordt het ruim boven de 40 graden. Niet echt weer om actief te zijn. We lopen wat achter met de blog dus we besloten dat maar te doen. Het ontbijt is wat karig. Er zitten 4 boterhammen in 1 zakje. Die kun je roosteren. Maar wat je erop moet doen? Ik heb besloten om het enige “beleg” wat er is erop te doen en dat is boter. Die overigens lekker is. Ik besloot ook het geconserveerde fruit te proberen. Wat goor was dat. De kwark was ok. De koffie niet te zuipen. Ze hebben hier of Nespresso of ze hebben een glazen potje met een soort filter onderin. Je doet de koffie onderin en sluit de filter soort van. Maar dan kan niet helemaal anders kan je er geen heet water bij gooien. Dus dan ontsnapt er koffiepoeder. Gadverdamme wat een bocht. Er was geen koffiemelk dus het was lastig. De jus was aangelengd met water evenals de melk. Nee het ontbijt krijgt een dikke onvoldoende. 

Ik had nog wat fruit dus dan at ik dat maar. Het was buiten al bloedverziekend heet dus wij zaten binnen. Je hebt een airco in de woonkamer maar geen stopcontacten. Dus je moet op de slaapkamer gaan zitten. Die zitten naast elkaar maar gescheiden met een wand. Dus dat betekend dat er geen koude lucht via de woonkamer de slaapkamer in komt. Het is zeer oncomfortabel. Dat gezegd hebbend is het verder prima te doen. Het bed licht goed en we hebben het verder fijn. Rianne voelt zit wat minder maar dat komt ook door de warmte. We zijn lekker verhaaltjes aan het typen en Rianne maakt een filmpje. Prima om zo een keer een dag door te komen. Er valt hier toch niet al te veel te zien. We keken nog even naar de route van morgen en beschouwen dit ook gewoon een beetje als een off-day. De dag vorderde en we besloten de tweede tip van Lyn te volgen. De Fish & Chips van de CO-OP Fishermen Warf. Top lekker een kibbelingetje dat gaan we doen. 

Zo gezegd zo gedaan. Ik bestel een flinke dosis vis en patat en rij naar de huisje. De vis was echt goor. Ik had een hele hap vet, oranje van kleur, in mijn mond. Ik had het uit moeten spugen. De friet was niet te vreten. Dit moet kabeljauw zijn? Echt te goor. Het enige wat goed was waren de inktvisringen. Je kan inderdaad merken dat we normaal gesproken varkensanussen eten in Nederland. Dit smaakt anders en de structuur is anders. Dus dat verhaal van dat er niet genoeg inktvissen zijn om 1 dag alle inktvisringen te faciliteren klopt denk ik wel. We gingen slapen. Ik werd om iets over 12 uur wakker. Ik voelde me kotsmisselijk. Rian zei van joh ga even zitten. Ik voelde de kots omhoog komen. Vreselijk. Ik ben naar de badkamer gerend en heb alles eruit gegooid in de wasbak. De WC vind ik te goor hier. Overigens spoelt dat ding nu niet meer goed door. Het kwam er met veel geweld uit. Ook toen mijn maag al leeg was. Ik heb mijn tanden gepoetst en ben weer naar bed gegaan. Daarna nog 2 keer wakker geworden met hetzelfde gevoel. Ik ben maar blijven liggen. Slechtste tip ever!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *