11-09-2019 – Op naar Scotland

Vandaag is de grote dag dat we voor het eerst met de boot en de auto weggaan op een lange Road Trip. De wekker gaat vroeg want we hebben nog het nodige te doen. Ik zei gister tegen Rianne dat we het best vroeger eruit konden. Ze was nog even bang dat we het niet gingen redden maar in een uur of 9 moet je toch wel alles gepakt kunnen hebben. Zo gezegd, zo gedaan zat alles in de auto en vertrokken we richting IJmuiden. Ik had niet verwacht dat dit zo dicht in de buurt lag van ons huis. Op slechts een uurtje rijden. 

We hadden in een filmpje gezien hoe je op de boot moest komen bij aankomst van het DFDS-terrein. We kozen natuurlijk de traagste rij uit. Naast ons zat een oude man in een rode auto uit Florida. Ongelooflijk, hoe heeft hij zijn auto hier gekregen? Eenmaal op de boot kwamen wij erachter dat wij de allerlaatste waren op dek 5. Dat betekend dus als laatste bij de douane aankomen in het VK. Eenmaal op de boot gingen we even in onze hut kijken. Wat is dat klein. Het is een vierpersoons hut. Dezelfde krijgen wij ook op de terugreis. Het is een beetje een herrie en we besluiten naar buiten te gaan. 

Op het dek buiten zie je hoe hoog die boot wel niet is. Ik had niet verwacht dat je zo’n mooi uitzicht hebt. Hoewel het weer gewoon erg slecht was. De boot meerde af en daar gingen wij. We schrokken ons de tering van de scheepshoorn. Het waaide behoorlijk in IJmuiden dus dat betekend dat wij de Sjaak zijn op de Noordzee. Onderweg vertelde de kapitein dat de restanten van orkaan Dorian nu over ons heentrokken. Een prettige gedachte. Rianne had niet verwacht dat de boot zo op en neer zou gaan. Ze is niet zeeziek geworden. Ik had het juist erger verwacht. We mochten gaan eten bij het buffet. We besloten iets eerder te gaan dan de aangegeven tijd. Het eten was so so. De ober kwam waarschijnlijk uit Spanje met Aziatische roots. Er bleek iets mis te zijn met onze betaling. Uiteindelijk was dat gefixed en konden we weer verder. Rianne ging lezen. Ik deed hetzelfde maar viel al snel in slaap.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *