16-01-2019 – Mount Field NP dag 1

Geschreven door Steven

Wat een klotenacht. Het was eerst heel warm en toen heel koud. Ik werd wakker gebeld door een of andere klote Belg om 3 uur ’s nachts (17:00 Nederlandse tijd). 100 keer wakker geworden. Kortom een goed begin van de dag. We gaan vandaag naar Mount Field NP. Daar heb ik best zin in. Hoewel het wel lang rijden worden. Ongeveer 350 kilometer met bergpassen inbegrepen. Dus vroeg weg. Ik had de koffers redelijk snel gereed voor transport. Na het ontbijt nog even terug naar het huisje. Ik stootte keihard mijn hoofd waardoor er een jaap op mijn hoofd zit. Waarom is alles zo laag hier!? Enfin op weg naar Deloraine. Dat is een klein plaatsje op de route met een Woolworths (dat is een grote supermarkt vergelijkbaar met de AH). We hebben flink ingeslagen om vervolgens 280 kilometer verder te rijden. Straks zit er namelijk geen supermarkt in de buurt.

Bosbrand rechts in de verte

Wat is Tasmanië op het moment kaal en dor. Het gras is overal goudblond ;-). Ik vond de route niet heel bijzonder. Het was wel mooi met de bergen enzovoorts. Maar het is gewoon niet zo heel bijzonder. We zijn een aantal keer gestopt onderweg. Bij een rij bergen zag Rianne rook. Dus ze zocht het even op. Wat blijkt.. er zijn bosbranden bij het park waar wij in de buurt verblijven. Dat is niet best. Toen we nog een kilometer of 50 moesten rijden werd het ook hier donker van de rook. Een soort oranje gloed kwam over ons heen door de zon die door de rook scheen. We zagen veel helikopters overvliegen met een waterreservoir eronder. We reden voorbij het base camp waar de brandweermannen verbleven. Je wordt er niet heel vrolijk van als dat in de buurt is.

We checkten in bij het huisje in het Mount Field park en gingen even een wasje doen en eten maken. We hebben stokbrood met kip en komkommer gegeten. Dat was weer even lekker, zelf koken. Ik was blij dat vandaag weer voorbij was. Voor mijn gevoel hebben we 6 uur gereden ofzo. Ik was gewoon leeg. Morgen trekken we Mt. Field in als de branden dat toelaten. We willen absoluut geen gevaar lopen. Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *