12-01-2019 – Phillip Island

Geschreven door Steven

We stonden wat moe op. Ik was echt moe en had slecht geslapen. Het bed was prima maar ik kon de slaap niet vatten. Het was heet en ik hoorde te veel herrie. Rianne had wel aardig geslapen. We kunnen op zich vandaag relaxt aan doen. We hoeven pas laat aanwezig te zijn op Phillip Island. We gaan in principe voor de Pinguïn Parade. Als het donker is lopen kleine pinguïns naar de duinen om daar te slapen. Het is een beetje gecommercialiseerd met een stadion en een ondergrondse gang. Je mag niet filmen of foto’s maken. Dat vinden wij echt jammer. Mary en Peter gaven aan dat het niet zo tof gaat worden vanwege de vele Chinezen die compleet respectloos omgaan met de dieren. Ze maken ‘stiekem’ foto’s met flitser waardoor ze gedesoriënteerd worden. Ze raadt ons aan om een privé tour te nemen. Tja, als we wisten dat dat had gekund dan hadden we dat gedaan natuurlijk. Maar daar is het nu te laat voor. 

In de ochtend nog even genieten van het uitzicht

Het ontbijt begon laat maar de kwaliteit maakte veel goed. Mary kookte voor mij roerei met spinazie en champignon’s. Dat was, zoals mijn vader zou zeggen, alsof een engeltje op je tong piest. Heerlijk dus, blijkbaar. Rianne had versgebakken croissants. Ze vond de kersen yoghurt het lekkerst. Dat ik dat uit haar mond mocht horen. Mijn leven is compleet.

Lekkerrrr
Uitzicht bij het ontbijt

Na het ontbijt vroegen wij of we nog even door mochten werken in de serre. En dat mocht. We hebben nog even zitten typen waarna het internet uit viel en ik zoiets had van wat doe ik hier nog. Ik heb Rianne overtuigt om de kuierlatten te nemen. De route was niet zo mooi als wat we eerder tegenkwamen. We waren in principe in een uur of 2 op Phillip Island. Hier stond ook gelijk de eerste file waar we instonden in Australië. 

We besloten naar het Koala Conservertory park te rijden om toch die beesten een keer te zien. Aangezien we ze eerder misgelopen zijn. Ik vond het heel leuk. Wat een schattige beestjes. Ze blijken ook vreselijk promiscue te zijn waardoor chlamydia uitbreekt. Wat een vuillakken. Ze slapen 20 uur per dag en toch pissen ze naast de pot. In het park lopen ook allemaal walibi’s rond. Echt grappige beesten. Ik heb erg genoten van het park en de dieren. Rianne deed hét wat minder. Ze vindt het leuker als de dieren in de vrije natuur lopen dan dat ze een tag in hun oor hebben. Maar de kans dat je ziet in de natuur is gewoon klein. Je ze ziet ze al bijna niet in het park laat staan in het wild. 

Zo schattig!
Wat kijk je nou?!
Ze kunnen je flink openhalen als ze willen

Hierna zijn we naar het hotel gereden. Van buiten ziet het er echt uit als een shithole. Ik dacht: ”dat wordt helemaal kut”. Maar toen we binnen waren was de kamer beter dan 80 % van de hotels/B&B’s waar we tot nu toe in hebben gezeten. Prachtig uitzicht, een heerlijk bed en de laatste kamer van het hotel. Dus weinig mensen die langslopen. Echt een top kamer. Ze hebben zelfs airco. Dat zie je ook niet op veel plaatsen. Terwijl we aan het praten waren kwamen we erachter dat het wellicht beter is om niet naar de parade te gaan. Het is even rijden, je moest er anderhalf uur zijn voordat de pinguïns moeten komen om vervolgens niets te zien door die toeristen. We moesten de koffers nog goed indelen en we waren ook gewoon moe. Zodoende blijven we op de kamer. Vandaag was toch een hele leuk dag.  

Zonsondergang vanaf het balkon met walibi’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *