03-01-2019 – Sydney dag 2

Geschreven door Steven

Vandaag doen we even een kort verhaaltje. Er is genoeg gebeurt maar we moeten nog een hoop doen. We begonnen vandaag wat rustig aan. We wilden een boottocht door de haven doen en die ging pas weg om 14:15. We moesten nog even de taxi regelen voor morgen en we wilden even slacken. Gelukkig is het vanaf het hotel allemaal aan te lopen en hoeven we geen OV te nemen. Dus wij liepen op ons gemakje richting de boot. Helaas werkte het boarding proces een beetje raar. Eerst mocht de rij van mensen met een premium ticket de boot betreden waarna wij mochten. Dus alle goede plekken op het buitendek waren al bezet toen wij eenmaal boven kwamen. Deze boottocht was eigenlijk gewoon een beetje teleurstellend. Als je aan de bakboord kant zat zag je eigenlijk de hele tijd niets. Maar na een half uurtje kwamen we er ook wel achter dat we vreselijk aan het verknetteren waren in de zon. Daarnaast waren we inmiddels onze fles water kwijtgeraakt. De boot had af en toe erg last van de gigantische golfslag die andere boten veroorzaakte. 

De verhalen die de gids vertelde waren wel grappig. Zo was er het verhaal van het ondiepe water. Over het algemeen is het water erg diep in de natuurlijke haven van Sydney. Maar er is een plek waar dat niet zo is. Een veroordeelde crimineel had een geïmproviseerde vuurtoren op het land gemaakt. Daardoor dachten stuurmannen dat ze nog wel even moesten voordat ze de haven in kwamen. Tegen de tijd dat ze door hadden dat ze genaaid waren liepen ze al op de klippen. De crimineel wist dat bemanning veilig van het schip af kon komen en hij ging dan terug om de waardevolle spullen van de boot af te halen. Ik vind het inventief. Ook was er een ander verhaal. De oorspronkelijke stammen visten met netten met een kleur. Elke stam had zijn eigen kleur. Ze respecteerde elkaars vangst. Maar de Europeanen dachten: ”Dat is lekker makkelijk”. Op een zeker moment waren de aboriginals zo boos dat een paar van die gasten gespietst werden. De politie deed daar niets tegen want die vonden dat de criminele gekregen hadden wat ze verdiende. 

Na de nodige selfies en filmpjes zijn we lekker van boord gegaan. Mijn moeder vond het liedje You Raise Me Up prachtig. Het leuke was dat, zodra we van boord waren, een straatmuzikant dit nummer aan het spelen was. Nu ben ik niet een spiritueel persoon maar het voelde goed. We hebben lekker wat gegeten en gedronken in de haven. Daarna zijn we naar het hotel gelopen. Rianne was er wel een beetje klaar mee. Toch hebben we besloten om nog even langs de Royal Botanic Gardens te gaan. Achteraf hadden we dit zeker niet willen missen. Wat een prachtige tuin. Zo veel bloemen en unieke bomen. Er was een boom met een reikwijdte van misschien wel 100 meter of werkelijk een bloemenzee van aantal hectaren groot. Keurig gemaaid gras en tegelijk een natuurlijke harmonie. Hier moet je echt geweest zijn als je naar Sydney gaat. Daarna zijn we richting het hotel gelopen zodat Rian een filmpje kan monteren. Morgen pakken de auto naar de Blue Mountains    

Zoals gezegd heeft Rianne een heel mooi filmpje gemaakt over onze tijd in Sydney.

4 gedachtes over “03-01-2019 – Sydney dag 2”

    1. Thanks. Er zat veel werk in 🙂 Sydney was echt geweldig. Morgen voor jullie komt er nog een filmpje over de Blue Mountains

    1. Dankjewel 🙂 Vroeger hadden we zoiets van steden boeien ons niet, we gaan voor de natuur. Maar eerlijk gezegd NYC en Sydney zijn gewoon geweldige plekken om te verblijven. Steden kunnen echt wel heel leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *