31-12-2018 – Vliegen oudjaarsdag

Geschreven door Rianne

De dag waarvan ik vroeger nooit had gedacht dat ik het ooit zou doen is aangebroken. Steven die heeft mij zover gekregen om het nieuwe jaar in een prachtig land te beginnen. Enig nadeel is dat we wel even 23 uur moeten vliegen (laat ik nou net niet van vliegen houden). We gaan naar Australië voor een geweldige rondreis met als startpunt Sydney!! 

Na een slechte nacht gehad te hebben, stonden we vroeg op. Uiteraard moesten we onze tassen nog inpakken en de laatste dingen in de koffers doen. Iedere keer vragen we ons weer af waarom we hier te laat mee beginnen. Mijn ouders kwamen ons lief ophalen om 10.30 uur. Eenmaal op de snelweg kwam Steven erachter dat hij zijn creditcard niet bij zich heeft. De pas die gekoppeld staat aan alle hotels, B&B’s en autoverhuur. Bij ons kan nooit iets normaal gaan, maar dat maakt het ook spannend toch? 😉 Laat ook wel weer zien hoe chaotisch we kunnen zijn. Snel weer terug naar huis, de creditcard gepakt en weer richting Schiphol. We waren alsnog ruim op tijd en namen afscheid van mijn ouders. 

Voor we het wisten zaten we om 14.30 uur in het enorme Emirates vliegtuig (A380-800) naar Dubai voor onze overstap. We kwamen er al snel achter dat we niet de meest handige plek gekozen hadden. Naast ons was een speciale gezinsrij met kleine huilende kinderen. Fijn, dat horen we dus de komende 6,5 uur. Het vliegtuig zelf ziet er van binnen luxe uit. Je kan wel zien dat het een toestel is uit een oliesjeikland. Voor vertrek rook je wierrook en later bij het landen weer. Het viel ons op dat het vliegtuig op de onderste verdieping (economy class) vrij stil is. De oordoppen konden in de tas blijven op deze eerste vlucht. Het leuke aan het vliegen met Emirates is dat er aan de buitenkant van het vliegtuig allemaal camera’s hangen zodat je mee kan kijken.

Daar gaan we dan 🙂

Het was de bedoeling dat we rond middernacht 00.10 uur zouden landen in Dubai. Met geluk zouden we dan het vuurwerkspektakel boven de stad kunnen zien. We kwamen helaas al eerder aan (wat voornamelijk de piloten erg jammer vonden). Toch hebben ze wel een mooi stukje van de stad meegenomen. We zagen vanuit de lucht de hoge Burj Khalifa. Hebben we die toch maar mooi even gezien. Her en der werd er vuurwerk afgestoken en zag je kleine ronde lichtbolletjes. Om 23.50 uur waren we geland. We stonden alvast in de rij om eruit te gaan. Om 00.00 uur deden ze de deur open. We staarden naar Steven zijn horloge.. Gelukkig Nieuwjaar!! Het vreemde was een beetje dat de medepassagiers niet echt Happy New Year zeiden of aan het aftellen waren. Had er wel iets meer van verwacht. Maar goed nu haasten naar onze volgende vlucht richting Sydney.

Een gedachte over “31-12-2018 – Vliegen oudjaarsdag”

  1. Super goed van je dat je dit toch hebt gedaan…ik zou er niet aan moeten denken 23 uur vliegen….?… gelukkig zijn jullie veilig aangekomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *