29-01-2019

Geschreven door Steven

Vandaag bestaat de dag uit reizen. De terugreis. We moeten van The Grampians naar ons hotel bij de luchthaven. Ik hoopte goed uitgerust te zijn. Maar Rianne werd gisternacht wakker omdat ze het zo heet had. Ze was ook vuurrood dus dat is niet gek. Verder heb ik gewoon onrustig geslapen, helaas. We begonnen wel chill. Eerst even douchen en dan klaarmaken voor het ontbijt. Dat was van oudsher weer heerlijk. Rian snoepte wat bacon en ei van mij. Dat had ze ook wel nodig met zoveel spierpijn. Daarna snel de koffers gereed maken. Ik had het plan dat de koffers helemaal klaar waren zodat we lekker vroeg konden gaan slapen bij Holiday Inn. Dat is helaas niet gelukt want het is zoveel werk. Waar ik wel van baal.

Toen we afscheid namen van Bea vertelde ze dat het kaasplankje van het huis was. Dat is fijn. We hebben beloofd een mooie review te schrijven. Ze zijn heel aardig geweest voor ons hier. Echt topgasten. In mijn laptop zat altijd een Jetdrive. Dit is een soort SD-kaartje waar je 256 GB aan data kan opslaan. Super handig. Als je hem ook meeneemt. Ik had hem laten liggen in het appartement bij Marengo Beach Retreat. Ze was zo aardig om hem op de post te doen naar Nederland. Als mijn hoofd niet vast zat aan mijn nek was ik die allang kwijt geweest. Zo’n vervelende eigenschap. Gelukkig is die gevonden. We gingen op weg naar Melbourne. Bea had aangegeven dat het ongeveer 4 uur duurde. We gingen weg om 11:15 en we moesten de auto inleveren om 16:00. Dus veel tijd voor tussenstops waren er niet. Voordat je de Grampians uit bent, ben je zeker 45 minuten verder. Al die bochten. We moesten in een bocht stoppen voor een echidna. Die kwam even afscheid nemen. Wij ook van hem. Hij hopte rustig naar de andere kant van de weg. Deze gaat het wel halen. We reden weer verder. 

Na ongeveer 2,5 uur rijden nam ik een pauze bij het eerste service station. Er was een KFC. Dat is natuurlijk fantastisch, de rij was alleen zo lang dat ik er morgen nog had gestaan. Dus laat maar zitten. Ik heb een BLT gehaald bij broodjeszaak. We namen water mee en wat lekkernijen. Ik betaalde in contanten want die had ik nog over. We reden in de buurt van Melbourne. Voor me reed een witte lelijke auto met een kenteken van 3 characters. We moesten afslaan wat Rian en ik allebei raar vonden. Daarna zaten we op een soort provinciale weg. Wat een kutroute weer. Uiteindelijk leidde die weg ons weer naar de snelweg waar we net op zaten. Grappig feit is dat ik toen weer achter diezelfde lelijke auto reed. Niets gewonnen, niets verloren. Daarna reden we bij het Holiday Inn hotel. Ons hotel voor maar liefst 12 uur. Geweldig. We haalden de tassen en koffers naar binnen. Ik bracht de auto weer terug naar de airport en liep terug naar het hotel.

Daar pakte we onze koffers in en de tassen. Verder typte Rian nog een verhaaltje terwijl ik zat te vegeteren achter de iPad. Uiteindelijk zijn we toch laat gaan slapen. Korte nachten voor een vlucht zijn altijd klote. In principe zijn we gewoon twee dagen aan het terugreizen. Ach het is niet anders. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *